6 Ekim 2024

Nevşehir’de Yaz Okulu Ziyareti

By haberyaz Tem9,2024

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, H. İncekara Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yaz okulunu ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaz okulları ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın (DYK) en verimli şekilde sürdürülmesi ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlanması için il müdürlüğü tarafından gerekli rehberlik ve desteğin sağlanacağını belirtti. Yazıcı, bu kapsamda görev alacak yöneticilere, öğretmenlere, kurslara devam eden öğrencilere ve öğrencilerin katılımını sağlayan velilere teşekkür etti.

İl genelinde, yaz okulu ve DYK kurs merkezleri olarak 10 lise, 24 ortaokul, 19 ilkokul ve 1 bilim sanat merkezi belirlenmiş olup, kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerlerden ücret alınmayacaktır.

Kurslar, 1 Temmuz-29 Temmuz tarihleri arasında haftada 5 gün, 13.30’dan sonra olmak üzere; ortaokul 8. sınıf, lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları olarak düzenlenmiştir. Mezun öğrencilere yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

Yaz okulu kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler için en fazla iki alanda seçenek sunulmuştur. Bu alanlar şunlardır: spor (atletizm, basketbol, satranç vb.), görsel sanatlar (resim, ebru, hat vb.), müzik (keman, gitar, kanun vb.) ve bilişim (yazılım, robotik kodlama, ofis programları vb.).

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir