7 Ekim 2024

Avanos Tarihi Asma Köprü Ücretsiz Kalacak

By haberyaz Tem9,2024

Son günlerde sosyal medyada ve çeşitli dijital haber platformlarında Avanos’ta bulunan Tarihi Asma Köprü’den geçişlerin ücretli olacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. Ancak bu iddialar, Avanos Belediyesi tarafından yalanlandı.

Kapadokya’nın sanat ve kültür merkezi olarak bilinen Avanos’un simgelerinden biri olan Tarihi Asma Köprü, şu anda restorasyonda olan Tarihi Taş Köprü’nün kapalı olması sebebiyle yoğun bir kullanıma sahip. Bu yoğun geçişlerin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için, belirli yoğun gün ve saatlerde köprüden geçişler belediye ekiplerince kontrollü olarak sağlanıyor. Ancak, Avanos Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, köpründen geçişlerin ücretli olması durumu kesinlikle söz konusu değil.

Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş’ın açıklamasına göre, Tarihi Asma Köprü kültürel bir miras olarak değerlendirilmekte ve bu yapının korunması Avanos halkı ile belediyenin asli görevlerinden biri olarak görülmekte. Söylentilerin ve yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, vatandaşlardan ve ziyaretçilerden herhangi bir geçiş ücreti alınmayacağı duyuruldu.

Haber kaynağı: Avanos Belediyesi

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir