7 Ekim 2024

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem9,2024

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Eşbaşkan Abdullah Zeydan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi, depreme dayanıklı yapılara yönelik yürütülecek çalışmalar oldu.

Eşbaşkan Abdullah Zeydan, toplantının açılış konuşmasında, sel ve su taşkınlarından etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda yapılan konuşmaların ardından, üç gündem maddesi görüşüldü. Bunlardan biri, Van Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tüzel kişilik kazanabilmesi için müteşebbis heyette görev alacak üyelerin belirlenmesiydi.

Ancak, toplantının en önemli gündem maddesi, Kent Estetiği ve Yerinde Dönüşüm Komisyon Raporu’nun görüşülmesiydi. Bu rapor sırasında, mevcut yapı stokunun deprem dayanıklılığı analizlerinin yapılması ve denetlenmesi, riskli alan ve yapıların tespiti gibi konular ele alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar, yerinde dönüşüm uygulamaları, deprem risk haritalarının oluşturulması ve ilgili projelerin devamı için meclis tarafından onaylandı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir