13 Ekim 2024

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, TKDK’dan 80 Milyon Euro’luk Hibeye Dikkat Çekti

By haberyaz Tem9,2024

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından açıklanan yeni hibe çağrısıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Vali Baydaş, TKDK’nın çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme alanında 80 milyon Euro’luk bir bütçeyle hibe desteği sağlayacağını duyurdu. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vali Baydaş, geçtiğimiz yıl TKDK Rize İrtibat Bürosunun açılışının ardından TKDK Rize ekibinin il genelinde bilgilendirme toplantıları düzenlediğini belirterek, bu alanda faaliyet gösteren veya gösterme ihtimali olan herkesi bu bilgilendirme toplantılarına davet ettiklerini ifade etti. Baydaş, TKDK’nın sağladığı desteklerden şehrin faydalanması gerektiğini vurguladı.

Rize’de gerçekleşen iki projeye toplamda 22 Milyon Liralık Hibe

Vali Baydaş, Rize’de tarımsal işleme sektörüyle ilgili kabul gören iki projenin gerçekleştiğini söyledi. Bu projelerin et işleme ve meyve işleme alanında olduğunu belirten Baydaş, toplamda 44 milyon liralık yatırımdan 22 milyon lirasının TKDK tarafından hibe olarak destekleneceğini belirtti. İmza töreninin yakın zamanda yapılacağını ifade eden Baydaş, hangi firmaların bu projeleri gerçekleştireceğinin netleştirileceğini söyledi.

80 Milyon Euro’luk yeni hibe çağrısı

Vali Baydaş, TKDK’nın çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme alanında 80 milyon Euro’luk bir bütçeyle yeni bir hibe çağrısına çıktığını duyurdu. Vali Baydaş, bu çağrıda 7 ayrı başlık olduğunu ve yüzde 75’e varan hibe desteği sağlanacağını ifade etti. Vatandaşları ve işletmeleri TKDK’nın desteğinden faydalanmaya çağıran Baydaş, bu farkındalığın oluşturulması gerektiğini belirtti.

TKDK Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise Rize’nin hibe desteklerinden daha fazla faydalanmasını istediklerini belirterek, 80 milyon Euro’luk hibe desteğinin 7 ana başlık altında olduğunu ifade etti. Bitkisel üretim, arıcılık ürünleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarının bu başlıkların arasında olduğunu belirten Aydoğdu, yüzde 60 ile yüzde 75 arasında büyük bir destek sağlandığını söyledi. Ayrıca, tüm yatırımlarda yüzde 20 KDV muafiyeti sağlandığını belirtti.

TKDK ikinci Başvuru Çağrı İlanı için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir