6 Ekim 2024

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem9,2024

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2024 yılı olağan toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Albay Mehmet Kayhan, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Toplantıda, antalya ve ilçelerinde meydana gelen doğal afetler sonrası iyileştirme çalışmaları ele alındı. Ayrıca, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile ilgili çalışmalar da sunuldu. TAMP kapsamında hazırlanan Antalya İl Afet Müdahale Planı ve müdahale sistemleri de toplantıda ele alındı.

Toplantıda ayrıca, afet öncesi hazırlık, afet sırasında müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları için yerel düzeyde 23 adet çalışma grubu belirlendi. Bu gruplar, afet haberleşme, afet nakliye, afet ulaşım alt yapı, afet güvenlik ve trafik, afet yangın, afet arama ve kurtarma, afet sağlık, afet enerji, afet tahliye ve yerleştirme planlama, afet barınma, afet beslenme, afet kimliklendirme ve defin, afet alt yapı, afet zarar tespit, afet hasar tespit, afet tarım orman gıda su ve hayvancılık, afet psikososyal destek, afet teknik destek ve ikmal, afet ayni bağış ve dağıtım, afet bilgi yönetimi ve izleme, afet finans ve kaynak yönetimi, afet enkaz kaldırma ve afet iletişim olarak belirlendi.

Vali Şahin, toplantının sonunda afetlere müdahale çalışmalarının önemine değinerek, toplantıya katılım sağlayan kurum amirlerine teşekkür etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir