13 Ekim 2024

İl Özel İdaresi Isparta’da Asfalt Çalışmalarına Devam Ediyor

By haberyaz Tem9,2024

Ekipler, Isparta’nın Aksu ilçesinde Zindan Mağarası ve Başpınar Tabiat Parkı arasındaki yolda ve Eğirdir-Bağcık köyünde sathi kaplama, Sarıidris Beldesinde ise sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Isparta Valisi Aydın Baruş, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Aksu İlçesinde Zindan Mağarası önünden başlayan yaklaşık 6 km’lik yol, İl Özel İdaresi tarafından sathi kaplama ile yenilendi. Vali Baruş, yolun yapımını tamamlanan kısmını inceleyerek, yolun zemininin düzeltilmesi gerektiğini belirterek, İl Özel İdaresi’nin bu noktada çalışma başlattığını ve altyapı çalışmalarını tamamladığını ifade etti. Aksu ilçesinin doğal güzelliklere sahip bir ilçe olduğunu söyleyen Vali Baruş, vatandaşları Zindan Mağarası ve Başpınar Tabiat Parkı’na davet etti.

Vali Baruş, Başpınar Tabiat Parkı’nda da incelemelerde bulundu ve vatandaşları orman yangınları konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Milli Parklar içerisinde piknik yapmanın serbest olduğunu ancak çevreyi temiz tutmanın önemine vurgu yaptı.

Sarıidris Beldesinde de sathi kaplama çalışmaları devam ediyor. Bağcık köyü ile Sarıidris arasındaki yolun yapımını inceleyen Vali Baruş, köylülerin tarım alanlarına daha rahat ulaşabilmesi için bu çalışmanın yapıldığını belirtti. Ayrıca, Sarıidris Beldesinde Isparta-Konya anayoluna bağlantı sağlayacak 7 km’lik yolun sıcak asfalt çalışmalarını da inceledi.

Vali Baruş, yapılan çalışmaların yaklaşık 35 km’yi bulacağını ifade ederek, hükümetin ve milletvekillerinin destekleriyle bu projelerin gerçekleştirildiğini belirtti. Incelemelerinin ardından Sarıidrisli vatandaşlarla bir araya gelen Vali Baruş, talep ve önerileri dinledi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir