8 Ekim 2024

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Güvenlik Durumunu Değerlendirdi

By haberyaz Tem9,2024

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, aylık Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Aksaray’da kesintisiz olarak çalışan 177 polis ve 110 jandarma ekibinin güvenlik ve asayişin sağlanması için özverili bir şekilde çalıştığını belirtti. Vali Kumbuzoğlu, ekiplerin şok uygulamalar yaparak çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Vali Kumbuzoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer ve Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile birlikte gerçekleştirdikleri asayiş ve güvenlik olaylarının Haziran Ayı değerlendirme toplantısında paylaşılan verilere de değindi.

Haziran ayı boyunca kolluk ekiplerinin 232.125 kişinin sorgulamasının yapıldığını ve bunlardan 1.871 aranan şahsın tespit edildiğini belirten Vali Kumbuzoğlu, bu olaylarla ilgili olarak toplamda 793 şahsın yakalandığını söyledi. Ayrıca, meydana gelen olayların büyük bir çoğunluğunun aydınlatıldığına vurgu yaptı.

Vali Kumbuzoğlu’nun açıklamalarında ayrıca, yapılan operasyonlar sonucunda kaçak malların ele geçirildiği ve aranan şahısların bulunmasında geçen yıla oranla %26’lık bir artışın olduğu belirtildi. Ayrıca, narkotik operasyonları sonucunda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği ifade edildi.

Trafik güvenliği ve radar uygulamaları, düzensiz göçmen kontrolleri gibi konularda da önlemler alındığı ve denetimlerin arttığı bilgisini paylaşan Vali Kumbuzoğlu, tatil dönemlerindeki trafik kazalarının da azaldığını aktardı.

Vali Kumbuzoğlu, yaz mevsimiyle birlikte gurbetçilerin memleketlerine gelmesi ve düğünlerin artmasıyla cadde ve sokakların daha canlı olduğunu belirtti. Kendilerine “hoş geldiniz” diyerek gurbetçilere yönelik tedbirlerin alındığını ifade eden Kumbuzoğlu, düğünlerde de saygı ve hoşgörü gösterilmesini istedi. Ayrıca, çocuk istismarı ve dilencilik gibi konularda da hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Kumbuzoğlu, emniyet ve jandarma ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileterek, Aksaray halkına sağlık ve esenlikler diledi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir