5 Ekim 2024

Kilis’te Düzenlenen “Kilis’ten Yükselen Ses” Yarışması Büyük İlgi Gördü

By haberyaz Haz15,2024

Kilis’te Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES+) kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen bu özel etkinlikte, Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerin ve ailelerinin sosyal uyumlarını artırmak, sosyal ilişkilerini güçlendirmek ve yaşadıkları ili tanımalarını sağlamak amacıyla bir konser etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşti. Bu anlamlı organizasyona, Vali Yardımcıları Murat Demirbilek ve Eşref Akça, Valilik Özel Kalem Müdürü İhsan Aray, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Erkmen, Proje İl Koordinatörü Hasan Turfanda ile çeşitli şube müdürleri ve davetliler katıldı.

“Kilis’ten Yükselen Ses” yarışması adı altında düzenlenen etkinlikte, finale kalan sekiz okul kıyasıya yarıştı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise şöyle belirlendi:

1. Nisa Nur Dadak – Hasan Özüberk Anadolu Lisesi
2. Muhammed Korkmaz – Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi
3. Öznur Seher Şahin – Nedim Ökmen Anadolu Lisesi

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, yetenekleri ve başarıları ile büyük alkış topladı. Etkinlik, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı ve renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe katkılarından dolayı saz ekibine, jüri üyelerine, yarışmacı öğrencilere ve onları yarışmalara hazırlayan müzik öğretmenleri ile okul idarecilerine teşekkür edildi. Ayrıca etkinliğe katılım sağlayan tüm halka teşekkür mesajı iletildi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir