8 Ekim 2024

Sakarya Barosu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimlerine Devam Ediyor

By haberyaz Tem9,2024

Sakarya Barosu, kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı kapsamında düzenlediği eğitimlere devam ediyor. Son olarak, Memur-Sen Sakarya Şubesi Kadın Kolları üyelerine yönelik “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” konulu bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitim, Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Kadir Arslan ve Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Özlem Zengin tarafından verildi. Eğitim programına, Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Samet Özkurt, CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ve Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Kübra Metin de katıldı.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve aile yapısının korunması için bu tür eğitim faaliyetlerini sürdüreceğiz. Amacımız toplumda bilinç düzeyini artırmak ve şiddeti önlemek adına farkındalık yaratmaktır” ifadelerini kullandı.

Bu eğitim, Sakarya Barosu’nun kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal duyarlılığı artırma çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Eğitim programlarının devam edeceği belirtildi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir