8 Ekim 2024

Yaz mevsiminde otel denetimleri arttırılıyor

By haberyaz Tem8,2024

Ülkemizde yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgınları önlemek için çeşitli tedbirler alınıyor. Özellikle turizm sezonun açılmasıyla otellere yönelik denetimler önem kazanıyor. Bakanlık tarafından İl ve İlçe Müdürlüklerine, otel denetimlerine ağırlık verilmesi gerektiği bildirildi.

Bu kapsamda, 24 Haziran 2024 – 5 Temmuz 2024 tarihleri arasında otellerde geniş çaplı denetimler yapıldı. Denetimlerin amacı, otellerin kayıt altında olup olmadığının kontrol edilmesi, izlenebilirlik şartlarının sağlanıp sağlanmadığının incelenmesi, gıda hijyeni ve teknik koşullara uyulup uyulmadığının değerlendirilmesi ve gerekli personelin istihdam edilip edilmediğinin denetlenmesiydi.

Denetimlere İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, Kuşadası İlçe Müdürü Gürsel Doğan ve kontrol görevlileri katıldı. Yapılan denetimlerde gıda kaynaklı salgınların önüne geçmek ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla gerekli kontroller gerçekleştirildi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir