14 Ekim 2024

Vali Ersin Yazıcı, LGS Dereceye Giren Öğrencilerle Bir Araya Geldi

By haberyaz Tem8,2024

Vali Ersin Yazıcı, 2 Haziran 2024’te gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında dereceye giren 13 öğrenci ve aileleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende bir araya geldi. Törende Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba da hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Bakır, öğrencilere ve eğitim camiasına başarıları için teşekkür ederek, “Bu başarılar bizleri daha da hırslandıracak, umutlarımızı artıracak. Malatya için daha büyük başarılarda bir araya gelmek dileğiyle” dedi.

Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbet ederek gelecek hedeflerini sordu ve onlara kitap okuma ve spor yapmayı bırakmamalarını tavsiye etti. Konuşmasında, “Sizler geleceğimizin teminatı, ülkemizin aydınlık yarınlarısınız. Başarılarınıza lise döneminizde de devam edeceksiniz. Fakat derslerinizin yanında kitap okumayı ve spor yapmayı asla bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı daha sonra dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen bisiklet ise Türkiye birincisi Erdal Baran Karadağ’a verildi. Tören sonunda öğrenciler ve aileleri Vali Yazıcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Malatya’da 11.228 8. sınıf öğrencisinden 9.535’i sınava girdi. İlimizde sınavla öğrenci alan okul sayısı 27, bu okulların toplam kontenjanı ise 2.520’dir. Türkiye genelinde ise LGS’de %10’luk dilimde 879 öğrenci yer aldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir