14 Ekim 2024

İlçemizde Kamu Kurumlarında Görevli Personellere Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

By haberyaz Tem8,2024

İlçemizde bulunan kamu kurumlarında görevli personeller ve köy ile mahalle muhtarlarına, “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi. Eğitim kapsamında, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken davranışlar ve yapılması gereken planlamalar konuları ele alındı.

Eğitimde, afetlerden kurtulabilmek için alınacak önlemlerin önemi üzerinde duruldu. Katılımcılara, afetlerden etkilenme riskini azaltmak adına alınması gereken tedbirlerin vurgusu yapıldı.

Afet farkındalık eğitimi, katılımcılara afetlerin etkileri ve afet anında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgi sağlamayı hedeflemektedir. Bu sayede, afetlerin yol açtığı zararları en aza indirgemek ve insanların hayatını korumak amaçlanmaktadır.

Kamu kurumlarında görevli personeller ve köy ile mahalle muhtarlarının bu eğitimlere katılımı, afetlere karşı daha hazırlıklı olmayı sağlayacaktır. Böylelikle, afet anında hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilebilecek ve can kayıpları ve maddi hasarlar en aza indirgenebilecektir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir