9 Ekim 2024

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Üzüm Üreticileri Birliği’ni Ziyaret Etti

By haberyaz Tem8,2024

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Züleyha Pamukoğlu, Musabeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Yıldız ve teknik personeli ile birlikte Kilis Üzüm Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti. Birliğe ait kurutma ve paketleme tesisi ziyaretinde bulunan Küçük, tesisin kapasitesi, işleyişi, paketleme, muhafaza ve pazarlamadaki mevcut durum ile yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi aldı. İl Müdürü, Birlik Başkanı Şıhmehmet Yalçın’dan bu konularla ilgili ayrıntılı bilgi edindi.

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Küçük, ilin üzüm yetiştiriciliğinin gelişmesine yönelik yapılan çalışmalarda markalaşma, tanıtım ve pazarlamanın önemli olduğunu belirtti. Küçük, bu konularda üretici örgütü ile birlikte yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını, Kilis Karası adıyla kurutulmuş Horoz Karası Üzümünün market raflarında yerini aldığını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Ayrıca, “Pekmezden Halis Muhlis Lezzetler” projesiyle Kilis’te üretilen üzümün farklı şekillerde değerlendirileceğini, muhafaza edileceğini ve pazarlanacağını söyleyen Küçük, bu proje ile ilgili çalışmaların en kısa zamanda tamamlanmasını ve sonuca ulaşılmasını diledi. İl Müdürü Küçük, özverili çalışmaları için Birlik Başkanı Yalçın’a teşekkür ederek, devletin tüm gücüyle üreticilerin yanında ve destekçisi olduğunu vurguladı.

Sosyal Medya Etiketleri: #Kilis #Tarım #Orman #Üzüm #ÜreticiBirliği #Markalaşma #Tanıtım #Pazarlama #KilisKarası #HorozKarası #PekmezdenHalisMuhlisLezzetler

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir