6 Ekim 2024

Fevzi Dirikoç Fen Lisesi Öğrencileri Türkiye Çapında İlk 50’ye Girdi

By haberyaz Tem8,2024

Fevzi Dirikoç Fen Lisesi’nden Mehlika Zeynep Bilgin ve Mehmet Budak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde sadece %1’lik dilimden öğrenci kabul eden Limitless Makers programına katılmaya hak kazandı.

Bu program, dijital çağda ve girişimcilik ekosisteminde var olmak isteyen gençlere eşit fırsatlar sunmayı hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanından akademik başarı göstermiş ve girişimciliğe ilgi duyan gençlerin katılacağı bu programda, katılımcılar bilimsel üretim süreçlerini ve birlikteliğin gücünü kullanarak hayallerini gerçekleştirme fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, ürettikleri çözümleri küresel bir devrime nasıl dönüştürebileceklerini de öğrenecekler.

Program, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri, CEO’ları ve girişimcileri tarafından İstanbul’da bir aylık bir eğitim süreci ile desteklenecek. Eğitim 1-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve akademik girişimcilik, sistem mühendisliği, siber güvenlik, yapay zeka, veri bilimi, yazılım, genetik, biyoteknoloji, nörobilim, kimya, nanoteknoloji, giyilebilir teknoloji, havacılık ve uzay teknolojileri, fizik, yeni nesil teknolojiler ve dijital hizmetler gibi alanları kapsayacak.

Bu başarıda emeği geçen tüm idareciler, öğretmenler ve öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Kaynak: Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir