6 Ekim 2024

Kilis’te Zabaran Patlıcanı Hasadı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem7,2024

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Züleyha Pamukoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Alaittin Apalak ile birlikte Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara ve Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Canarslan, Yavuzlu köyünde gerçekleştirilen Zabaran Patlıcanı hasadına katıldı.

Levent Küçük, hasat esnasında patlıcan topladı ve tarım işçilerine kolaylıklar diledi. Hasat sonrası Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, Zabaran Patlıcanının özellikleri, patlıcan ekim alanları, Kilis’in sebze üretimi ve sebze üreticilerine sağlanan destekler hakkında bilgi verdi.

Küçük, hasadın yapıldığı tarlada uygulanan üretim teknikleri ve sulamanın damla sulama sistemi kullanılarak yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yavuzlu köyü muhtarı ve sebze üreticileri ile çeşitli tarımsal konularda sohbet etti. Tartışılan konular arasında TARSİM, tarımsal üretimin planlanması, sözleşmeli üretim, anız yakılması ve orman yangınlarının önlenmesi, iklim değişikliği ve su verimliliği de yer aldı.

Küçük, aynı zamanda tarımsal desteklemeler, güvenli gıda, su tasarrufu ve damla sulama sisteminin avantajları konularında da üreticilerin sorunlarını dinledi ve devletin, üretimin ve üreticilerin yanında olduğunu vurgulayarak çiftçilere bol ve bereketli hasatlar diledi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir