9 Ekim 2024

“Fadıllı Köyü leyleklerin yeni köyü oluyor”

By haberyaz Tem7,2024

Iyi Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, Uluabat Gölü kıyısındaki Fadıllı Köyü’nün leylekler için yeni bir yaşam alanı haline geldiğini açıkladı. Türkoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Fadıllı Köyü leyleklerin yeni köyü oluyor” dedi. Bu durum bölgedeki leylek popülasyonunun artışını vurgularken, Fadıllı Köyü’nün leylekler için doğal bir yaşam alanına dönüşmesinin çevresel önemi büyük. Ayrıca, bu durumun turizm açısından da olumlu etkileri olacağı belirtiliyor.

Türkoğlu, açıklamasında, köy halkının leyleklerin köylerine yerleşmesinden memnuniyet duyduğunu ve bu durumu desteklemek için çalışmalar yapıldığını ifade etti. Uluabat Gölü, Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olup, Fadıllı Köyü de bu doğal güzelliğin bir parçası haline gelerek bölgedeki biyolojik çeşitliliğe katkı sağlıyor.

Türkoğlu, çevresel duyarsızlık nedeniyle tehdit altında olan bu alanların korunması gerektiğini belirterek, doğa koruma çabalarının artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Konuya ilişkin olarak ekolojik ve turistik beklentilerin yüksek olduğu ve bu yeni leylek köyünün daha geniş kitleler tarafından keşfedilmesi hedeflendiği belirtiliyor.

Kaynak: Ahmet Emin Yılmaz – Olay Gazetesi

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir