9 Ekim 2024

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu Akrasay’da Konuştu

By haberyaz Tem7,2024

AK Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu, Akrasay’da yaptığı konuşmada, tarihi şahsiyetlerin faniliği üzerinden günümüz insanların ölümlü dünyada nasıl hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Aydoğdu, Akrasay’da düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Konuşmasında Bursalı Rahmi’nin XVI. yüzyıldan kalma bir beyitini hatırlatarak, “İbret almak ve bir hisse kapmak maksadıyla gözünü aç da şu fâni dünya sahrasını dikkatle seyret. Orada, cihanı titretmiş nice İskender’lerin, debdebe ve haşmet içinde hükümrân olmuş nice Dârâ’ların, bir avuç toprak halinde yattığını görecek ve kendi aczini, zavallı fâniliğini daha iyi anlayacaksın.” ifadesini kullandı.

Aydoğdu, konuşmasında faniliği ve ölümlülüğü hatırlatarak, insanların sürekli olarak ahireti de düşünerek hareket etmeleri gerektiğini belirtti. “Vakt-i Cuma, ömr-i ebedîyi tahattur ile fikr-i fânîye vesile ola” diyerek, insanların cuma günlerini ebedi hayatlarını hatırlayarak geçirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Toplantı sonunda Aydoğdu, vatandaşların sorularını yanıtladı ve onlarla sohbet etti. Bugünkü mesajını Bursalı Rahmi’nin beyitiyle pekiştirerek, faniliği hatırlamak ve buna göre hareket etmek gerektiğinin altını çizdi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir