11 Ekim 2024

Genç Kızlara Kudüs Bilinci Eğitimi Tamamlandı

By haberyaz Tem7,2024

Malatya Müftülüğü tarafından düzenlenen ve 4 hafta süren Kudüs Bilinci Eğitim Programı, genç kızlar için gerçekleştirildi. Eğitim programının sonunda beşinci hafta yapılan sınav ile başarı gösteren katılımcılar ödüllendirildi.

Eğitim programı, Çöşnük Diyanet Gençlik Merkezi’nde, Filistin ve Kudüs hakkında bilgi sahibi olmak ve bu bilinci arttırmak amacıyla uygulandı. İlk hafta, Filistin’in tarihi süreci haritalarla desteklenerek ele alındı. Daha sonraki haftalarda ise eski Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sanal ziyaret düzenlendi. İkinci hafta “48 Toprakları”, üçüncü hafta “Batı Şeria (A, B, C Bölgeleri)” ve “Gazze Şeridi” başlıkları işlenirken, son hafta “Tarihi Fotoğraf ve Videolarla Filistin” konusu üzerinde duruldu.

Eğitim boyunca katılımcılardan, ilgili başlıklara dair video izleme ödevleri, fotoğraf, belgesel, makale ve araştırma yazılarını paylaşmaları istendi. Yüz yüze yapılan derslerde devamsızlık şartına uyan katılımcılar, program sonunda yapılan sınava girmeye hak kazandı.

Sınav sonuçlarına göre başarılı olup ilk ona giren öğrencilere ödülleri, Malatya İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen törenle takdim edildi. Törende İl Müftü Yardımcıları Abdullah Bekiroğlu ve Fikriye Özkan konuşmalar yaparak gençleri tebrik etti. Eğitmen Ayşe Nursoy’a da katkılarından dolayı ödül verildi.

Programın, Filistin için neler yapılabileceği konusundaki bilinçlenme çalışmasının bir parçası olarak başladığı ve beş hafta süren kapsamlı bir eğitimle tamamlandığı belirtilirken, katılımcıların ilgisi ve gayreti de vurgulandı.

Malatya Müftülüğü, bu tür programların, katılımcılar üzerinde olumlu etkiler bırakarak Filistin’e yönelik bilinçli adımlar atılmasına vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir