12 Ekim 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta İncelemelerde Bulundu

By haberyaz Tem6,2024

Kahramanmaraş’ta temaslarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’den yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Vali Mükerrem Ünlüer, Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Milletvekilleri, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, iş insanları, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılımıyla İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Bakan Kurum, şehrin ayağa kaldırılması için planlanan projeleri anlattı ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Toplantının ardından Bakan Kurum, Vali Ünlüer ve beraberindeki heyet ile birlikte Azerbaycan Mahallesindeki Yerinde Dönüşüm çalışmalarını ve kentsel tasarım projelerini inceledi.

Kahramanmaraş’ın 6 Şubat depremiyle büyük bir yıkıma uğradığını belirten Bakan Kurum, buradaki çalışmaların önemine vurgu yaptı. Depremin mali faturasının 104 milyar doları aştığını ifade eden Bakan Kurum, bugüne kadar yapılan konut sayısının 276 bine ulaştığını ve yerinde dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bakan Kurum, hedeflerinin önümüzdeki yıl sonuna kadar 200 bin konut yapmak olduğunu belirtti.

Bakan Kurum ayrıca, heyelan ve fay hatlarıyla ilgili yapılan çalışmalardan bahsetti. Boğaziçi bölgesinde yapılan çalışmaların ön raporunun hazır olduğunu söyleyen Bakan Kurum, vatandaşlara net sonuçları önümüzdeki hafta paylaşacaklarını belirtti. Diğer bölgelerdeki çalışmaların ise ekim ayında tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Kurum, ziyaretin ardından Azerbaycan Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir