9 Ekim 2024

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Tarafından 300 Keklik Doğaya Salındı

By haberyaz Tem6,2024

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2024 Yılı Kanatlı Yaban Hayvanı Salım programı kapsamında, keklik popülasyonun azaldığı bölgelerde türün devamlılığını sağlamak amacıyla 300 keklik doğaya salındı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kekliklerin ormanların ve doğanın güvenlik görevlisi gibi çalıştığını belirtti.

Keklik popülasyonunun azalması nedeniyle doğa koruma çalışmaları kapsamında üretilen keklikler, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya bırakıldı. Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada kekliklerin zararlı haşerelerle mücadelede önemli bir rol oynadığını vurgularken aynı zamanda ormanların güvenlik görevlisi olarak da hizmet ettiğini söyledi. Kumbuzoğlu, keklik salımı çalışmasının keklik popülasyonunu artırmayı hedeflediğini ifade etti. Doğamızın ve bitkilerin güvenlik görevlisi olarak kabul edilebilecek kekliklerin aynı zamanda özellikle kene ve süne popülasyonunu kontrol altına alarak doğal dengenin korunmasına katkı sağladığını belirtti.

Program sonunda 300 keklik, doğayla buluşturuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Defterdar Kaya Kurşun, Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Murat Yılmaz ve AFAD Müdürü Kadir Çelik de programa katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir