12 Ekim 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te Valilik Ziyareti Gerçekleştirdi

By haberyaz Tem5,2024

Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç, Valimiz Mustafa Yavuz ve İl protokolü tarafından karşılandı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Tunç, Vali Mustafa Yavuz ve İl protokolü ile bir araya geldi.

Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakan Tunç, Karabük’ün yıllarca ülkemize demir-çelik sektöründe hizmet veren önemli bir şehir olduğunu belirterek, aynı zamanda Dünya Mirası Safranbolu’yu bünyesinde barındıran, Yenice, Eflani, Eskipazar ve Ovacık gibi birbirinden güzel ilçelere sahip olduğunu ekledi. Bakan Tunç, Valilik ziyaretinde ise Bakanlığın Karabük’teki yatırımlarını değerlendirme fırsatı bulduklarını belirtti.

Adalet Bakanlığına bağlı olarak Karabük Adalet Sarayı önemli bir projedir. Mevcut Adalet Sarayının yetersiz ve eski bir bina olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bu nedenle çalışmalara başladıklarını ve arsa çalışmalarının tamamlandığını aktaran Bakan Tunç, proje çalışmalarına da başladıklarını söyledi. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaat yatırım programına alınması için takiplerini sürdüreceklerini belirten Bakan Tunç, yeni Adalet Sarayının Hürriyet Mahallesi’nde inşa edileceğini ve 27.567 metrekare kapalı alana sahip olacağını dile getirdi.

Bakan Tunç, Safranbolu ilçesinde ise daha önce Adalet Binası yapım işini tamamladıklarını ve Eskipazar’da İçişleri Bakanlığıyla ortak bir projelerinin olduğunu söyledi. Bu projede Adliyeye 1.000 metrekarelik bir yer tahsis edileceğini aktaran Bakan Tunç, projenin takiplerini İçişleri Bakanıyla birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karabük’te vatandaşların yargı süreçlerinden daha hızlı yararlanmaları adına yeni mahkemeler kurduklarını aktaran Bakan Tunç, bir Aile Mahkemesi, bir Sulh Ceza Mahkemesi, bir Ağır Ceza Mahkemesi ve Safranbolu’da bir Asliye Hukuk Mahkemesi kurulduğunu ifade etti. Ayrıca personel atamalarıyla yargının personel ihtiyacını karşılamak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini de belirten Bakan Tunç, Karabüklü hemşerilerini selamladı ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kaynak: Bakanlık Resmi Sitesi

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir