12 Ekim 2024

Çevre Bakanı Murat Kurum, Malatya’da Deprem Sonrası Çalışmaları İnceledi

By haberyaz Tem5,2024

Görevi devralmasının ardından, deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde görmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’ya ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Kurum’u Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyet, Malatya Havalimanı’nda karşıladı.

Bakan Kurum, Malatya’daki programları kapsamında Vali Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret etti. İlk gününde Fırat Toplantı Salonu’nda koordinasyon toplantısı gerçekleştiren Bakan Kurum, toplantıya Vali Yazıcı, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.

İkinci gününde ise Bakan Kurum, Vali Yazıcı ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis salonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. İlçe belediye başkanları ve STK temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, İlimizin mevcut durumu, gelecekteki projeler ve ortak çalışma alanları ele alındı.

Toplantı sonrasında Bakan Kurum ve Vali Yazıcı, yapımı devam eden ticari inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. Başta Saray Mahallesi, Kışla Caddesi ve Bakırcılar Çarşısı olmak üzere birçok alanda incelemelerini tamamlayan Bakan Kurum, basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Daha sonra Bakan Kurum, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerini ziyaret etti. Akçadağ’da ticarethane ve konut inşaat alanlarında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, TOKİ konutlarında yaşayan aileleri ziyaret etti. Doğanşehir ilçesinde ise esnafla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Yazıcı’nın teşekkürleriyle programını tamamlayan Bakan Kurum, Malatya’dan ayrıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir