11 Ekim 2024

LGS Sınavında Tam Puan Alan Öğrencilerimiz Tanışma Fırsatı Buldu

By haberyaz Tem5,2024

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrencilerimiz, Vali Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile tanışıp sohbet ettiler.

Öğrencilerimizin, bilime odaklı bir şekilde yollarına devam etmeleri temennisinde bulunarak her birini bu önemli başarıdan dolayı tebrik eden Vali Vahdettin Özkan; ”Günümüzde sizler daha fazla okuyabiliyor, dünyanın bilgileri ve bilim arenalarıyla çok daha fazla alakadar olabiliyorsunuz. Bu gelişim, bizim geleceğimizi de güvenceye alan hususlardandır. Sizler; memleketimizin geleceği için dünyadaki tüm zenginlikleri toplayıp, başta kendi bireysel gelişiminizde istifade edip, aileniz, şehriniz, milletimiz, devletimiz ve toplumumuza sunmuş olacaksınız. Sizler de böyle ulvi ve büyük bir vazifenin öncüleri olacaksınız.” dedi.

Devletimizin ve hükümetimizin Türkiye’nin dört bir yanında çok iyi fiziki altyapılar oluşturduğuna değinen Vali Özkan; ”Okullarımızda, laboratuvarlarımızda, her türlü bilgiye erişim mekanizmaları ve bilgi teknolojileri çok iyi bir şekilde bize sunulmuş durumda. Bu teknolojik altyapı, bizim dünyayla ve dünyadaki en başarılı insanlarla rekabet edebilme zemini oluşturmamızı sağladı. Devletimizin yaptığı hizmetler sayesinde şehrimiz bu yönde biraz daha avantajlı. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz, başta eğitime ve eğitim kurumlarına her türlü desteği veriyorlar. Hem eksik kalan yerler hem de okulların çevreleri ile ilgili ya da okullardan gelen her talep, bütçede yatırım programında olup olmamasına bakmaksızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin talepleri olunca yüksek derecede bir duyarlılıkla karşılanıyor. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vali Özkan; ”İnşallah gelecekte hem bireysel gelişimimiz hem de memleketin kalkınması için hep beraber en yüksek şuur ve dereceyle bu vazifeyi omuzlayıp istikametimize doğru ilerleyeceğiz. Eğitime yönelik motivasyonunuz daim olsun.” şeklinde konuştu.

Vali Özkan ve Başkan Altay, tercih edecekleri lise ve bölümler hakkında da öğrencilerle sohbet ederek bu başarıda pay sahibi olan ailelerini ve öğretmenlerini de tebrik etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir