11 Ekim 2024

Giresun Üniversitesi Mezuniyet Töreni

By haberyaz Tem4,2024

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Üniversitesi (GRÜ) 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet törenlerine katılarak, 4 Temmuz Perşembe günü lisans ve 5 Temmuz Cuma günü ön lisans programlarından mezun olacak olan öğrencileri kutladı.

LİSANS MEZUNİYET TÖRENİ

Hüseyin Avni Alparslan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen lisans mezuniyet töreni, saat 16.30’da Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’nün sunduğu Halk Oyunları Gösterisi ve Müzik Dinletisi ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Mezun Öğrenciler Adına Üniversite Birincisinin Konuşması, Uluslararası Öğrencinin Konuşması, Açılış ve Protokol Konuşmaları ile devam etti.

Giresun Üniversitesi’nin 1., 2. ve 3. dereceye giren lisans öğrencilerine ödülleri takdim edilerek, Üniversite Kütüğüne Plaket Çakılması gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilere Başarı Belgelerinin Takdimi’nin ardından Kep Atma Töreni ile program sona erdi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ”

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, yaptığı konuşmada, “Bugün burada, kendisini “Hayata açılan bilgi limanı” olarak tanımlayan Giresun Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet törenini büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.

Bu dönem yaklaşık 2200 lisans ve 2500 önlisans mezunu verecek olan ve 19 yerleşkede 27 bin öğrenciye verdiği nitelikli eğitim öğretimle yüz akımız olan Giresun Üniversitemizin başarılarıyla gurur duyuyoruz.

“ANNE VE BABALARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.”

Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın en mutlu günlerinden birine eşlik ediyorsunuz. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara teşekkür ediyoruz.

VALİ SERDENGEÇTİ, AKADEMİSYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Güçlü, fedakâr ve dinamik bir kadroyla öğrencilerimize sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak ise topluma karşı görevlerini öğrettiniz.

Bu önemli günün mimarları olan sizlere; öğrencilerimizle tek tek ilgilenip, onların alanlarında kendilerini geliştirmelerini sağladığınız için gönülden teşekkür ediyoruz.

“HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR”

Mezuniyetiniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun. Artık bu bilgi limanından yeni deryalara yelken açacaksınız. Bu temiz sayfaların kendiniz, aileniz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız da tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz her başarı ve topluma sunduğunuz her katkı bizleri de yüceltecek ve onurlandıracaktır.

Mezun olduktan sonra hepiniz aynı zamanda Giresun şehrinin de fahri tanıtım elçileri olarak görüleceksiniz.

Hayatınızın en güzel yıllarından birkaçını geçirdiğiniz bu güzel şehir artık sizin de memleketinizdir. Dolayısıyla hem üniversitemiz hem de Giresun’umuzla bağlarınızı daima sıcak ve sıkı tutmanızı bekliyor ve kapılarımızın sonuna kadar sizlere açık olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Gelecekte hangi mevkide bulunursanız bulunun; önce kendinize ve sonra ülkenize, tarihinize, geçmişinize, bugününüze ve geleceğinize daima güvenin sevgili gençler.

Ülkemizin geleceği ile birlikte sizlerin de daima yükselmenizi Yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz.

Bu vesile ile tekrardan mezuniyetinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başta çok kıymetli Rektörümüz olmak üzere eğitiminizde emeği geçen değerli hocalarımıza içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.”

ÖN LİSANS MEZUNİYET TÖRENİ

Ön lisans mezuniyet töreni 5 Temmuz Cuma günü saat 16.30’da Hüseyin Avni Alparslan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Törende, Halk Oyunları Gösterisi ve Müzik Dinletisi’nin ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Mezun Öğrenciler Adına Ön Lisans Birimleri Birincisinin Konuşmaları, Açılış ve Protokol Konuşmaları yapılacak. Üniversitemiz Ön Lisans 1., 2. ve 3.süne Ödüllerinin Takdimi, Üniversite Kütüğüne Plaket Çakılması ve Ön Lisans Birimlerinde Dereceye Giren Öğrencilere Başarı Belgelerinin Takdimi’nin ardından Kep Atma Töreni ile program sona erecek.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir