7 Ekim 2024

İskenderun’da Bağımsızlık Tutkusu

By haberyaz Tem3,2024

5 Temmuz 1938 günü asla vazgeçemeyeceğimiz bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gündür. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu anlamlı günde; Hatay’ı yeniden Türk yurdu yapmayı şahsi mücadelesi olarak addeden ve bu uğurda kurmuş olduğu genç Cumhuriyetin yönetici kadrolarıyla beraber izlediği basiretli dış politika ile tarihi bir sonuç alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milletler Cemiyeti’nin 19 Mayıs 1937’de Hatay için kabul ettiği anayasadan sonra kurulan Hatay Devleti’nin ilk ve tek devlet başkanı olan Tayfur Sökmen’i şükranla anıyor, Hatay’ı ilelebet Türk sancağı altında, Türk yurdu olarak yaşatmaya dair olan ülkümüzü bir kez daha vurguluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm İskenderun halkının tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli kurtuluş gününü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir