11 Ekim 2024

İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem4,2024

Su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimi amacıyla oluşturulan “İl Su Kurulu” toplantısı, Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem ERKEK, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra FINDIK, Vali Yardımcısı Mustafa ÖZSOY, kaymakamlar, bölge müdürleri, üniversite temsilcileri, su birlikleri ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, su yönetimi konuları ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra FINDIK, havza ölçekli yönetim planları ve su verimliliği çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Su yönetimi genel müdürlüğü mühendisleri Bahadır ÖZÇAM ve Cihat ADSIZ da katılımcılara bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Toplantıda, çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü tarafından havza ölçekli yönetim planları kapsamında belirlenen tedbirler ile ilgili gerçekleşmeler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Çanakkale Belediyesi tarafından içme-kullanma suyu havzası koruma planlarının uygulama durumu ve il bazında yapılan çalışmalar değerlendirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal sulamada modern sulama sistemlerinde kaydedilen gelişmeler ve su kirliliği önleme konularında bilgilendirme yaptı.

İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ili altyapı yatırımları hakkında katılımcılara bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü ise içme suyu kalitesi ve insan sağlığıyla ilgili konular hakkında bilgilendirme yaptı. Su yönetimi genel müdürlüğü ve devlet su işleri 25. bölge müdürlüğü de toplantıda taşkın yönetim planları ve alınan tedbirler, kuraklık yönetim planları, su kullanımları ve modern sulama sistemleri hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.

Toplantıda su kaynaklarının verimli kullanılması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması konusunda önemli kararların alınması gerektiği vurgulandı. Vali İlhami AKTAŞ da kurumların koordinasyon içinde çalışmasının önemine değindi. Toplantı, katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir