6 Ekim 2024

SİBER-48 Operasyonu: Organize Suç Örgütü Yakalandı

By haberyaz Tem2,2024

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, “Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç Gelirlerini Kripto Varlıklar Üzerinden Aklama” suçlarını işleyen bir organize suç örgütü yakalandı.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin çok sayıda arkadaşlık, tanışma, sohbet ve buluşma konseptli web siteleri ve sahte sosyal medya hesapları tasarlayarak yayınladıkları belirlendi. Bu web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden mağdurları ağlarına düşürerek önce onlarla normal sohbetler edip güven kazandıkları ve daha sonra mağdurların kişisel verilerini ve fotoğraflarını ele geçirdikleri tespit edildi.

Şüpheliler, ele geçirdikleri kişisel verileri kullanarak sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları oluşturup avukat kimlik fotoğraflarıyla birlikte mağdurlara göndererek şantaj yaparak uzlaşma bedeli, avukatlık bedeli ve dava kapama bedeli adı altında defalarca ödeme aldılar.

Operasyon sonucunda, masum insanlardan elde edilen suç gelirlerini kripto varlıklara çevirerek akladıkları belirlendi. Bu işlemler sonucunda işlem hacminin toplamda 9 milyar 411 milyon 527 bin 142 TL olduğu tespit edildi.

Aydın/Nazilli merkezli olarak İstanbul, Iğdır ve Mardin illerinde gerçekleştirilen operasyonda 11 suç örgütü üyesinden 10’u yakalandı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda dijital materyal ve soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir