6 Ekim 2024

Mersin İl Jandarma Komutanlığından Yerli ve Milli MEDAR MTS Radarı Kullanımı

By haberyaz Tem3,2024

Mersin İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek amacıyla yerli ve milli imkânlarla geliştirilen MEDAR MTS (Medar Mobil Hız Tespit Sistemi) radarını kullanıyor. Bu yeni sistem, daha hızlı ve sonuç odaklı çalışma imkânı sağlayarak trafik güvenliğini artırmayı hedefliyor.

MTS radarı, lazer tabanlı bir teknolojiye sahiptir ve 4 şeritli yollarda aynı anda birden fazla aracı takip edebilmektedir. Hız ihlali yapan araçların cinsi, hangi şeritte hız yaptıkları ve hız ihlali yapılan yerin koordinatları belirlenebilmektedir. Ayrıca, araçların fotoğrafı çekilerek suç tespiti yapılması da mümkündür. Sistem, hem araçlara monte edilebilen bir şekilde kullanılabilmekte hem de seyyar olarak taşınabilmektedir.

Mersin Trafik Jandarması, MEDAR MTS radarını Yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanabildiğini belirtmektedir. Bu radarın kullanımıyla birlikte hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağı ve vatandaşların güvenli ve kazasız bir şekilde yolculuk yapmalarının sağlanacağı ifade edilmektedir. Mersin İl Jandarma Komutanlığı, “Söz Konusu İnsan ise; Trafikte 1 Can Kaybı bile Fazladır.” mottosuyla hareket etmektedir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir