6 Ekim 2024

Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem3,2024

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin İlimiz genelinde devam eden ve planlanan kamu yatırımlarını değerlendirmek, projelerin etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak için kurumlar arası gerekli iş birliği ve koordinasyonu sağlamak maksadıyla yılda 4 kez düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Pehlivan, İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin yanı sıra toplam yatırım bedeli ve harcamaları hakkında bilgi verdi.

Vali Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada; “İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı III. dönem toplantısında, İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir. Projelerin 135’i tarım sektöründe, 102’si eğitim sektöründe, 58’i ulaştırma-haberleşme sektöründe, 30’u turizm sektöründe, 24’ü enerji sektöründe, 16’sı sağlık sektöründe, 9’u imalat sektöründe, 1’i konut sektöründe ve 162’si diğer kamu hizmetleri sektöründedir.” şeklinde konuştu.

Gerçekleşme durumlarına göre, 537 projenin 69’u tamamlanmış, 338’i devam etmekte, 70’i ihale aşamasında, 3’ü tasfiye edilmiş ve 57’si hazırlık aşamasındadır.

Vali Pehlivan, projelerin hayata geçmesinde sağlanan destekler için Sayın Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlara teşekkür etti ve devam eden iş birliği ve koordinasyon çalışmalarına vurgu yaptı.

Katılımcılara teşekkür eden Vali Pehlivan, toplantının ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, koordinasyon gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Ahmet Çırakoğlu ve İbrahim Küçük, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Üniversitelerin temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir