6 Ekim 2024

Vali Ali Hamza Pehlivan Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü ve Yangın Yönetim Merkezini Ziyaret Etti

By haberyaz Tem3,2024

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü ve Yangın Yönetim Merkezini ziyaret ederek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Mersin’e yeni atanan Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş da katıldı.
Vali Pehlivan, ziyaret öncesi İrfan Ataş’ı makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledi ve başarılar temenni etti.
Toplantıda, Mersin’de yürütülen ormancılık faaliyetleri, yangınların önlenmesi için yapılan çalışmalar ve diğer ilgili konular hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
Vali Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’tan yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Toplantının ardından Yangın Yönetim Merkezini ziyaret eden Vali Pehlivan, burada yangınların izleme ve takip çalışmalarının yapıldığını gördü.
Vali Pehlivan, yaz mevsiminin başlamasıyla beraber sıcaklık değerlerinin yükselerek orman yangını riskini artırdığını belirtti. Bu sebeple ormanların korunması için belirli tedbirlerin önemli olduğunu vurguladı.
Vali Pehlivan ayrıca 14 Haziran 2024 tarihinde yayımlanan genel emirde yer alan orman yangınları ile mücadele üzerine alınacak önlemlerin uygulanması gerektiğini ifade etti.
Genel emire göre, 15 Haziran-30 Eylül 2024 tarihleri arasında Mersin’deki ormanlık alanlara girişler yasaklanmış olup, orman kenarında mola vermek, piknik yapmak ve ateş yakmak da yasaktır.
Ayrıca anız ve benzeri bitki örtüsünün yakılması, enerji nakil hatları ile ilgili tedbirlerin alınması ve belediyelerin orman yangınlarına karşı önlemler alması da emirde yer alıyor.
Vali Pehlivan, orman yangınlarının önlenmesi için tüm kurumların işbirliği içinde çalışması gerektiğini vurguladı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir