7 Ekim 2024

Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Kimyasal Mücadele Duyurusu

By haberyaz Tem3,2024

Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bağ ve sebze üreticileri için önemli bir duyuru yaparak kimyasal mücadele konusunda bilgilendirme yaptı.

Duyuruya göre, bağ ve sebze alanlarında çiftçilerin karşılaştığı zararlı organizmalarla etkin bir şekilde mücadele edebilmek için belirli aralıklarla kimyasal ilaçlama yapılması gerekiyor. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, üreticilere zararlılarla mücadelede zamanlamanın ve doğru ilaçların kullanılmasının büyük önem taşıdığını hatırlattı.

İlaçlamalar konusunda, üretim alanlarında ilaçlama yapacakların öncelikle yetkililerle iletişime geçerek doğru bilgilere ve ilaçlara ulaşmaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, bu şekilde etkin bir mücadele sağlanabileceğini belirtti. Aynı zamanda, ilaç kullanımı sırasında çevresel faktörlere de dikkat edilmesi ve talimatlara uygun hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bu duyurusu, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve ürün kalitesini korumak adına büyük önem taşımaktadır.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir