7 Ekim 2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Görüştü

By haberyaz Haz10,2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmede önemli konuları ele aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen bu toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkiler, Gazze’de yaşanan olaylar, işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarının imar faaliyetleri ve hem bölgesel hem de küresel meseleler konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ’daki Rus Barış Gücü’nün bölgeden ayrılma sürecini Türkiye olarak yakından takip ettiklerini ve Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarında yapılan imar ve ihya çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti. Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine dikkat çekerek, bu faaliyetlerin sadece bölgesel değil küresel güvenliği de tehdit ettiğini vurguladı. Kalıcı bir çözüm için Doğu Kudüs başkentli bir Filistin Devleti’nin kurulmasının önemine işaret eden Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail’e baskı yapması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun kurulmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Temmuz ayında Şuşa’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davet edilmesinin Kıbrıs davasına güç kattığını belirtti. Ayrıca, Erdoğan, Azerbaycan’da düzenlenecek İklim Zirvesi’ne davet edilmesi dolayısıyla Aliyev’e teşekkür etti ve Türkiye’nin bu sürece her türlü desteği sağlayacağını dile getirdi. Zirvede, Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında önemli etkinliklerin gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir