6 Ekim 2024

Kayseri İl Jandarma Komutanlığından Olay Raporu

By haberyaz Tem2,2024

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Haziran 2024 ayında gerçekleştirdiği aramalar ve yol kontrolleri sonucunda birçok önemli olaya müdahale etmiştir. Adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden yapılan operasyonlarda şu şüpheli maddeler ele geçirilmiştir:
– 1.153 gram metamfetamin,
– 10 gram eroin,
– 8 gram bonzai,
– 3 gram kubar esrar,
– 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı,
– 265 kök hint keneviri,
– 1 gram lyrıca,
– 1.336 paket kaçak sigara,
– 33 adet tarihi eser,
– 1 adet dedektör,
– 3 adet sahte sürücü belgesi,
– 12 adet kıymetli evrak yapmakta kullanılan malzeme,
– 4 adet optik cihaz,
– 4 adet ziynet eşyası yüzük,
– 10 adet kazı malzemesi.

Toplamda 44 şüpheli şahıs da gözaltına alınmıştır. Ayrıca Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise, 4 yasadışı giriş ve bulunma olayına müdahale edilmiş ve 4 düzensiz göçmen yakalanarak işlemleri tamamlandıktan sonra Kayseri Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilmiştir.

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan incelemelerde ise 126 adet dijital materyal incelenerek soruşturmaların aydınlatılmasında önemli bir rol oynamıştır. Bilişim dolandırıcılıklarıyla ilgili yapılan çalışmalarda da 13 şüphelinin kimlik bilgileri tespit edilmiş, 26 kişiye işlem tesis edilmiş ve 433 müstehcen içerikli, 449 yasa dışı bahis ve 443 oltalama sitesi erişime engellenmek üzere ihbar USOM’a bildirilmiştir.

Suç Araştırma Tim Komutanlığı tarafından ise 16 faili meçhul olaya müdahale edilmiş ve 6 olay aydınlatılmıştır.

Ayrıca, diğer suç ve kabahatlerle ilgili olarak 609 şüpheliye adli ve idari işlem yapılmış, 170 kişi hakkında yakalama kararı olduğu tespit edilerek adli makamlara teslim edilmiştir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir