5 Ekim 2024

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesinde Yeni Öğrenci Yurdu İçin Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Tem2,2024

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesinde yapımı devam eden ve 2024-2025 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedeflenen 1052 yatak kapasiteli öğrenci yurdu için altyapı ihtiyaçlarının görüşüleceği bir planlama ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, DSİ 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel ALTAY, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer DAĞLAR ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.

Toplantıda, öğrenci yurdunun inşaatıyla ilgili şu ana kadar yapılan çalışmaların yanı sıra tefriş planlama, su ve kanalizasyon şebeke yeterliliği, enerji besleme, gaz tedarik, haberleşme ve internet ile ulaşım durumu gibi konular değerlendirildi.

Vali İlhami AKTAŞ, öğrenci yurdunun 2024-2025 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için gerekli çalışmaların hızla tamamlanmasını istedi. Ayrıca, öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir sorun yaşamamaları için tüm kurumların iyi bir koordinasyon içinde çalışması gerektiğini belirtti.

Toplantı, yapılan görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir