6 Ekim 2024

Kadınlar Ekolojik Yaşam İçin Yürüdü

By haberyaz Haz30,2024

Van Büyükşehir Belediyesi, doğa bilincini ve ekolojik yaşamı teşvik etmek amacıyla Gevaş ilçesi Yanıkçay mahallesinde kadınlara özel bir doğa yürüyüşü düzenledi. Etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edildi.

Yürüyüşe, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Gevaş Belediye Eşbaşkanı Kübra Aktı ve kadın belediye meclis üyeleri de katıldı. Sabah erken saatlerde, yüzlerce kadın, belediyenin ayarladığı araçlarla Yanıkçay mahallesine ulaştı. Uzman rehberlerin bilgilendirmesinin ardından yaklaşık 4 kilometrelik parkurda yürüyüş başladı.

Yürüyüş sırasında kadınlar, bölgedeki doğal şelaleler ve doğal güzelliklerin fotoğraflarını çekerek “Ekolojik bir yaşam için yürüyoruz” pankartıyla dikkat çekti. Yürüyüş rotası üzerinde çay, su ve sandviç ikramında bulunuldu. Ayrıca, mahalledeki çocuklara uçurtma ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Eşbaşkan Neslihan Şedal, etkinliğin temel amacının ekolojik yaşam ve doğayı koruma bilincini artırmak olduğunu belirterek, bölgenin bisiklet rotaları, doğa ve trekking turizmi açısından potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Şedal, “Gevaş ilçesi doğası ve temiz havasıyla gerçekten büyüleyici bir yer. Bu doğal güzellikleri ve ekolojik sistemi koruma konusunda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor,” dedi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir