6 Ekim 2024

“Söke Pamuğu” Ulusal Basında Gururla Tanıtıldı

By haberyaz Haz30,2024

İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Emine Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla yapılan Anadoludakiler Tanıtım programında, coğrafi işaretli “Söke Pamuğu” tanıtıldı. Söke Ticaret Borsası’nı temsilen Başkan Nejat Sağel’in katıldığı etkinlikte, Aydın ilinin üç coğrafi işaretli ürününden biri olan “Söke Pamuğu” ulusal basında geniş yer buldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, “Söke Pamuğu”nun kısa süre içerisinde Avrupa Birliği Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvurunun ardından, AB komisyonunun resmi gazetesinde ilan edilmeyi başaran ilk Türk pamuk ürünü olduğunu belirtti. Sağel, bu gelişmenin hem yerel üreticiler hem de Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Sağel, coğrafi işaret tescilinin, ürünün belirli bir bölgeye ait olduğunu ve o bölgenin karakteristik özelliklerini taşıdığını garantilediğini ifade etti. Bu sayede Söke pamuğunun kalitesinin ve özgünlüğünün korunduğunu, uluslararası pazarda daha fazla talep görmesini sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, bu tescil ile Söke pamuğunun düşük kaliteli ürünlerle rekabet etmek zorunda kalmadan hak ettiği değeri bulacağını sözlerine ekledi.

Sağel, Söke Pamuğu’nun başarısının, önce Türkiye’de sağladığı kaliteli ürün olarak tanınmasından, sonra da Avrupa ülkeleri tarafından değerinin fark edilmesiyle bölgedeki üreticilere ekonomik fayda sağlayacağını belirtti.

(Haber Kaynağı: Söke Ticaret Borsası)

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir