6 Ekim 2024

Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi ile 300 Kadın Kesme Çiçek Sektörüne Katılıyor

By haberyaz Haz30,2024

İlçemizde kesme çiçekçilik sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak için başlatılan Erbaa Çiçeklerle Güçlensin Projesi kapsamında 300’ü kadın olmak üzere toplam 400 kişi eğitim alıyor ve üretime katılıyor. Şu anda ilçemizde yılda 20 milyon çiçek üretildiği bilinmektedir. Proje hedefi ise yıllık 45 milyon dal çiçek üretim rakamına ulaşarak Türkiye’nin ikinci büyük üretim merkezi olmaktır.

Erbaa Kaymakamı Sayın Dr. İsmail Altan Demirayak, projenin amaçlarından birinin de yaklaşık 900 dönüm olan üretim alanını bin dönümün üzerine çıkartmak olduğunu belirtmektedir. Ayrıca yıllık üretim hacmini 25 çiçek türünde 40-45 milyon adet kesme çiçek sayısına ulaşmayı hedeflemektedir. Bu proje ile Erbaa’nın Türkiye’nin ikinci üretim merkezi olması amaçlanmaktadır.

Erbaa Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hazırlanan proje kapsamında nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 300’ü kadın toplam 400 kişiye eğitim programı sunulmaktadır. Projede ayrıca bir çiçek serası kurulmuş ve eğitim faaliyetlerine katılan kişilerin sektöre dahil edilmesi, üretim yapması ve kurulacak bir kooperatif aracılığıyla gelir elde etmesi planlanmaktadır.

Kaymakam Sayın Dr. İsmail Altan Demirayak, projeyi özellikle kadınları gelir getirici faaliyetlerle desteklemek amacıyla geliştirdiklerini belirtmektedir. Erbaa’da kesme çiçekçilik konusunda kadın istihdamını arttırmayı ve kadınların daha fazla üretimde bulunarak gelir elde etmelerini hedeflemektedir. Bu amaçla projede sadece eğitim verilmemekte, aynı zamanda bir çiçek serası kurularak eğitim ve üretim faaliyetlerine katılan kadınlar dahil edilmektedir. Elde edilen gelirler ise kurulan bir kadın kooperatifine geri dönmektedir.

Erbaa’nın kesme çiçekçilik konusunda elverişli bir bölge olduğunu belirten Kaymakam Sayın Dr. İsmail Altan Demirayak, önümüzdeki dönemde Erbaa’nın Türkiye’nin ikinci büyük kesme çiçekçilik üretim merkezi olmayı hedeflediklerini açıklamaktadır. Bunun için üretim alanının genişletileceğini ve nitelikli iş gücünün oluşturulacağını belirtmektedir. Hedeflenen bir sonraki adım ise burada bir soğuk hava deposu ve bir mezat alanı oluşturmak ve bütün Karadeniz Bölgesi’nin kesme çiçekçilik ticaret merkezi haline gelmektir.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir