7 Ekim 2024

Vali Şıldak: Uyuşturucu Madde Yakalama İstatistiklerini Açıkladı

By haberyaz Haz30,2024

Vali Hasan Şıldak, Uyuşturucu Madde Yakalama istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Şanlıurfa Valisi, yapılan başarılı operasyonlar sonucunda uyuşturucu satıcılarına karşı büyük bir mücadele içerisinde olduklarını belirtti. Polis ve Jandarma’nın sahadaki üstünlüğü sayesinde yakalanan uyuşturucu miktarında büyük bir artış olduğu ifade edildi. Skunk Maddesi, Metamfetamin, Bonzai, Kokain, Uyuşturucu haplar ve Kenevir Bitkisi gibi çeşitli uyuşturucu maddelerinde önemli yakalamaların olduğu vurgulandı.

Vali Şıldak, tutuklanan torbacı, gözaltı ve şüpheli sayılarında da artış olduğunu belirtti. Bu konuda şehirdeki güvenlik güçlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Vali Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’da uyuşturucuyla mücadele etmek amacıyla kararlıyız. Bu sorunun kökünü kurutmak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.

Uyuşturucuyla mücadelede vatandaşlardan destek isteyen Vali Şıldak, benzer vakalarla karşılaşıldığında acil olarak 112’ye bildirilmesini veya UYUMA Programından bilgilendirme yapılmasını istedi. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da önemli açıklamalarda bulunduğuna dikkat çeken Vali Şıldak, vatandaşların vatan görevlerini yerine getirmelerini istedi.

Vali Şıldak, mücadelenin güvenlik güçlerinin yanı sıra tedavi ve rehabilite süreçlerine de dikkat çekti. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen gençlere destek veren Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesi hakkında bilgi verdi. Şimdiye kadar birçok gencin bu projeden yararlandığını belirten Vali Şıldak, gençlerin proje için Kaymakamlıklara başvurmalarını ve ailelerin de desteklerini beklediklerini söyledi. Uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere devletin şefkatle ve dost eliyle yardım ettiğinin altını çizen Vali Şıldak, gençleri projelerine davet etti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir