7 Ekim 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep’te

By haberyaz Haz30,2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep’e bir dizi program için ziyaret gerçekleştirdi. Havaalanında Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve protokol tarafından karşılanan Bakan Yerlikaya, ilk olarak Gaziantep Valiliği’ni ziyaret ederek Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Yerlikaya, burada odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantıya katıldı.

Toplantıda; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Derya Bakbak, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güvenlik birimi temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları bir araya geldi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 12 Mart 2024 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar ve operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, göçle mücadelede huduttan geri gönderme merkezine kadar etkin bir mücadele verdiklerini ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca Gaziantep’te düzensiz göçmen sayısının İstanbul’dan sonra ikinci sırada olduğunu vurgulayan Yerlikaya, bu konuda yapılması gerekenler üzerinde durduklarını ifade etti.

Bakan Yerlikaya konuşmasında ayrıca yakın zamanda düzensiz göçmen meselesiyle ilgili yeni açılımlar yapacaklarını söyledi. Ayrıca kayıt dışılıkla mücadelede de çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Gaziantep’in önemli bir şehir olduğunu ve buradaki tecrübeler ışığında yeni yaklaşımlar ve çalışmaları açıklayacaklarını dile getiren Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadele kapsamında mobil göç araçlarının sayısını arttırdıklarını ve bu çalışmanın Şanlıurfa ve Kilis’te de devam ettiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, açıklama sonrasında Şahinbey Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti ve ardından restorasyonu tamamlanan tarihi Şekerhan’ın açılış törenine katıldı. Elmacı pazarında esnafla buluşan Bakan Yerlikaya, programlarını tamamlamasının ardından Gaziantep’ten ayrıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir