7 Ekim 2024

Türkiye’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

By haberyaz Haz29,2024

Türkiye’nin, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu Türk Denizciliği’nin bağımsızlığı ve geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu kanunun 98. yıl dönümü de ülkemizde her yıl 1 Temmuz tarihi “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Kabotaj Kanunu sayesinde Türk Denizciliği, uluslararası alanda saygınlık kazanmış ve yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyeti son bulmuştur. Limanlarımızda yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun, ülkemizin gelişme sürecinde önemli bir kazanım olmuştur.

Milas ilçemizde de denizciliğin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önemi her geçen gün artmaktadır. Limanlar, turizm faaliyetleri, tekne ve yat imalatçılığı, balıkçılık gibi birçok alanda denizlerimizden yararlanarak denizciliği geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu özel gün vesilesiyle, Türkiye’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Denizcilerimizin ve halkımızın “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir