9 Ekim 2024

800 Yıllık Obruk Kervansaray Müze Otel Açılış Töreni Gerçekleştirildi

By haberyaz Haz28,2024

Valimiz Vahdettin Özkan, Karatay Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan 800 yıllık “Obruk Kervansaray Müze Otel” açılış törenine katıldı. Zor ve zarif bir çalışmanın sonunda Selçukluların bu zengin medeniyet odağını aslına rücu ettirerek gelecek nesillerimize aktarıldığını belirtti.

Vali Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, “Şehrimiz açısından çok mutlu bir gündeyiz. Konyamızın Selçuklu’ya başkent olmasının yıl dönümünde, Selçuklu’nun zarafetini, ilmini ve sanatını kendisinde temerküz etmiş güzel bir eserin açılışını hep beraber yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a özellikle teşekkür ederim; daha önce de ilk geldiğim zamanlarda beraber burayı ziyaret etmiştik ve o zaman da nerede hangi noktalarda çalışmalar yapılabileceğinin analizini yapmıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten bu konuyla ilgili, kültür, sanat ve tarihin önemini gözeten vizyoner bakış açısıyla hep işin içinde oldu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, onarım sürecini titizlikle takip etti ve bu süreci aslına uygun şekilde tamamladı. Kendisine ve ekibine tebriklerimi iletiyorum.” dedi.

Vali Özkan, devletimiz ve hükümetimiz tarafından değerlerimizi muhafaza etmek ve gençlerimize tarihten gelen bu zengin birikimi aktarmak yönündeki stratejik milli hedeflere vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu hedefleri gerçekleştirme performansını tebrik etti. Anlamlı eserlerin kültürümüzü ve değerlerimizi geleceğe ve dünyaya yaymasını temenni etti.

Konya-Aksaray karayolunun 70. kilometresinde bulunan 800 yıl önce inşa edilen Selçuklu kervansarayı, Kızören Obruğu’nun yanı başında yer alıyor. 4 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından kervansaray 13 odalı otel olarak hizmet vermeye başladı. Otele, tarihi malzemelerle donatılan odalara yerden ısıtmalı Türk hamamları yapıldı.

Açılış törenine Vali Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Mehmet Baykan, Mustafa Hakan Özer ve Latif Selvi, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, il protokol üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir