9 Ekim 2024

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” Çalışması

By haberyaz Haz28,2024

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Tatvan ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu kişilere yönelik “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele” konulu bir farkındalık ve bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi. Tatvan Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte, erken yaşta ve zorla evliliklerin toplumsal ve bireysel etkilerine dair bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik kapsamında, erken yaşta ve zorla evliliklerin olumsuz etkilerinin gösterilmesi ve önlenmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Suriye uyruklu katılımcılara erken yaşta evliliklerin hukuki, sosyal ve psikolojik boyutları hakkında detaylı bilgi verildi. Bu çalışmada, toplumsal bilinç düzeyinin artırılması için görsel materyaller ve interaktif yöntemler kullanılarak, katılımcıların konuyu daha iyi anlamaları sağlandı.

Etkinlik sonunda, erken yaşta ve zorla evliliklerin engellenmesine yönelik bilinçlendirme çalışmaları kapsamında düzenlenen faaliyetlerin devam edeceği belirtildi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir