10 Ekim 2024

Sayın Vali, Sayın Kaymakam ve Sayın Belediye Başkanı Tarım İşçilerinin Konaklama Sahasını İnceledi

By haberyaz Haz28,2024

İlçemizde Mevsimlik Tarım İşçilerinin Geçici Konaklama (METİP) sahasında incelemelerde bulunmak amacıyla Sayın Vali Muammer Erol, Sayın Kaymakam Furkan Türkay KAYIŞ ve Sayın Belediye Başkanı İsa TÜRKCAN bir araya geldi. İnceleme, tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konaklama problemine yönelik çözüm arayışı kapsamında yapılan incelemelerde, Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı sahada detaylı bir şekilde gezerek, tarım işçilerinin barınma imkanları, temizlik, sağlık ve güvenlik gibi konular üzerinde durdu. Ekipler, yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulundu ve projeleri değerlendirdi.

Tarım işçilerinin insanca yaşama koşullarını sağlamak adına yapılan bu incelemeler, yöneticilerin sorunlara duyarlılığını ve çözüm odaklı yaklaşımlarını gösteriyor. Geçici konaklama sahasında yapılacak düzenlemeler ile tarım işçileri daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışacak ve barınacak.

Bu önemli adım, ilçemizdeki tarım sektörünün can damarı olan mevsimlik tarım işçilerine destek olmayı hedefliyor. Tarım işçilerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve hak ettikleri koşullara kavuşmaları, ilçemizin sosyal ve ekonomik kalkınması için büyük bir önem taşıyor. Yöneticilerimizin bu konudaki duyarlılığı umut verici ve takdir edilecek bir adımdır.

#Tarımİşçileri #GeçiciKonaklamaSahası

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir