10 Ekim 2024

Yamaç Paraşütü Uçuşları İçin Yönerge Hazırlandı

By haberyaz Haz28,2024

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Ordu ili Motorlu-Motorsuz Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi hazırlanmıştır. Yönerge, Altınordu ilçesi Boztepe mevkiinde turizm amaçlı sportif faaliyetler kapsamında gerçekleşen yamaç paraşütü uçuşlarına ilişkin usul ve esasları belirlemektedir. 25 Haziran 2024 tarihinde Vali Muammer Erol tarafından onaylanan yönerge, hemen yürürlüğe girmiştir.

Yamaç paraşütü uçuşları, Altınordu ilçesi Boztepe mevkiinde belirlenen alanda yapılmaktadır. Motorlu-motorsuz yelken kanat ve yamaç paraşütü uçuş faaliyetlerinin bu parkurda güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için yönergede uçuş faaliyetlerinin standartları ve prensipleri belirlenmiştir.

Yönerge kapsamında, yamaç paraşütü faaliyetlerinin koordinasyonu ve denetimleri Altınordu Kaymakamlığı İlçe Sportif Turizm Kurulu tarafından yürütülecektir. Seyahat acenteleri, yamaç paraşütü faaliyetlerine katılma taleplerini Altınordu Kaymakamlığı’na iletebileceklerdir.

Yamaç paraşütü uçuşlarının belirlenen standart ve prensiplere uygun ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi amacıyla hazırlanan yönergeye Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir