10 Ekim 2024

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 2.Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi

By haberyaz Haz28,2024

Bağımlılıkla mücadele alanında önemli bir rol üstlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, 2024 yılı 2. Dönem Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının başkanlığını Vali Seddar Yavuz yaptı.

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı V. Alb. Melih Doğruel, akademisyenler, daire müdürleri, ilgili kurumların üst düzey yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, Uyuşturucuyla Mücadele Haftası olması dolayısıyla bağımlılıkla mücadelede yapılan çalışmalara değindi. İlk altı ayda gerçekleştirilen operasyonlar, ele geçirilen maddeler ve yakalanan tacirler hakkında bilgiler paylaştı.

Vali Yavuz, 2024 yılının ilk 6 ayında ele geçirilen uyuşturucu maddelerin verilerini açıkladı. Bu operasyonlar neticesinde 42.260 gram Eroin, 18.160 gram Kubar Esrar ve Skunk, 2.087 gram Toz Esrar, 41.995 gram Bonzai, 27.788 gram Metamfetamin, 225 gram Afyon Sakızı, 771.218 gram Kokain, 3.883 adet Ecstasy hap, 9.414 adet Captagon, 2.363 adet Sentetik Ecza, 2.827 Kök Kenevir Bitkisi ele geçirildi.

Vali Yavuz, bağımlılıkla mücadelede vatandaşların farkındalığını arttırmak ve daha fazla insana ulaşmak gerektiğini belirtti. Çocuk ve gençlerin sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlere yönlendirilerek hayata bağlanmalarının önemine vurgu yaptı.

Vali Yavuz, bağımlılıkla mücadelede önemli bir rol üstlenen Narkotik Suçlarla Mücadele Birimleri hakkında bilgiler verdi. İhbar sayısının artırılması ve bilinçlendirme faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, 50 yataklı Erişkin Arındırma Merkezi ve 30 yataklı Çocuk ve Ergen Arındırma Merkezi’nin tamamlandığını ve en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi.

Konuşmasının sonunda Vali Yavuz, bağımlılıkla mücadelede emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti ve evlatların korunması konusundaki hassasiyetin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda diğer kurum ve kuruluşların bağımlılıkla mücadele faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Alınması gereken tedbirler, yapılması gereken çalışmalar konusunda istişareler gerçekleştirildi.

Toplantının ardından yapılan sunumlar ve değerlendirmeler sonucunda toplantı sona erdi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir