10 Ekim 2024

Koruyucu Ailelerin Psiko-Sosyal Destek Çalışması

By haberyaz Haz28,2024

Vali Numan Hatipoğlu’nun eşi Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, Koruyucu Aile Günü nedeniyle Tokat’taki koruyucu aileler bir araya gelerek psiko-sosyal destek çalışmasında bulundu. Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün katkısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Ayfer Hatipoğlu 17 koruyucu aileyle bir araya geldi. 10 seans süren grup terapisiyle birçok aileye ulaşan Hatipoğlu, burada yapılan çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Hatipoğlu, gelecek sezon yeni ailelerle buluşmayı umduklarını belirtti.

Ülke genelinde 10 bin çocuğun koruyucu ailelerle buluştuğu bilgisini veren Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kıymet Boztaş, koruyucu aile hizmet modelinin devlet koruması altındaki çocukların sevgi ve güven ortamında yetişmelerini sağlamak amacıyla başlatıldığını ifade etti. Boztaş, çalışmaların hızla devam ettiğini ve koruyucu ailelerin çocukların yaşamsal ihtiyaçlarını karşıladıklarını vurguladı.

Tokat’ta ise 73 çocuğun 58 koruyucu aileyle bir arada olduğu bilgisini veren İl Müdürü Boztaş, koruyucu ailelere verilen destekleri için teşekkürlerini iletti. Boztaş ayrıca Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu’nun koruyucu ailelerle yaptığı aile terapilerine de değindi ve bu çalışmaların ilde verimli bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir