10 Ekim 2024

Valimiz Sayın M. Fırat Taşolar Başkanlığında Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

By haberyaz Haz28,2024

Valimiz Sayın M. Fırat Taşolar önderliğinde Bayramören Müftülük Toplantı Salonu’nda Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Valimiz Sayın M. Fırat Taşolar, Vali Yardımcımız Sayın Recep Yüksel, Bayramören Kaymakamı Sayın Hüseyin Taha Fidan, Bayramören Belediye Başkanı Sayın Raşit Güngör, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Bayramören’e bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Sözlerine muhtarlara hayırlı olsun dileklerini ileterek başlayan Valimiz Sayın M. Fırat Taşolar, “Biz kendi adımıza burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Sizlerin de işlerinizden ve meşguliyetlerinizden ayrılıp burada olmanız bizim için çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz. Seçimlerin ardından sizinle bir araya gelip hayırlı olsun demek istedik. Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Valimizin konuşmasının devamında Bayramören’deki yangınlar hakkında uyarılarda bulundu. Sayın Valimiz Taşolar, “Benim Bayramören ile ilgili en büyük endişem ve korkum yangınlar. Bayramören doğa anlamında Çankırı’nın en güzel ilçelerinden. Buna bağlı olarak eski yerleşimden kaynaklı ilçe merkezinde ve köylerde çok fazla sayıda hem metruk bina hem de hâlihazırda kullanılan ahşap binalarımız var. Çok şükür benim bulunduğum süre boyunca Bayramören’de yangınla ilgili bir can kaybı yaşamadık. Ama mal kayıplarını yaşadığımız, üzüldüğümüz konular oldu. Bundan dolayı sizlerin gerekli tedbirleri almasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz gereken tedbirleri alacağız ve devlet olarak bu işin üzerinde duracağız. Hâlihazırda köylerde yaşayan vatandaşlarımızın elektrik tesisatlarını gözden geçirmesi çok önemli buluyorum. Çünkü ahşap olan evlerde elektrik tesisatından kaynaklı ufak bir eksiklik yangına sebep olabiliyor ve yangın çok büyüyebiliyor. Ben sizden şunu rica ediyorum. Bütün komşularınızı gezip benim selam ve muhabbetlerimi iletip, şu an yaşadıkları evlerin elektrik tesisatlarını tekrar kontrol ettirmelerini sağlamanızı rica ediyoruz. Bu noktada bizimde yapmamız gereken bir konu olduğunda biz de faaliyette bulunmayı size söz veriyoruz. Bizim tedbir almamız gerekiyor. Bizim bilinçlenmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Sayın Valimizin konuşmasının ardından muhtarların talep ve önerileri dinlendi ve toplantı sona erdi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir