6 Ekim 2024

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Etkinlikleri Aydın’da Düzenlendi

By haberyaz Haz28,2024

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda bilgilendirme stantları açıldı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü.

Etkinliğe Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, Yeşilay Derneği Aydın Şubesi Başkanı Sencer Gündüz, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ve AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu gibi önemli isimler katılım gösterdi. Bir araya gelen bu isimler, uyuşturucuyla mücadelede işbirliğine önem verilmesinin altını çizdi.

Etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tütün bağımlılığı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı ve vatandaşların karbonmonoksit seviyeleri ölçüldü. Yüksek seviyelerde çıkan değerler için Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde tıbbi destek alabilme imkanı tanındı. Randevu işlemleri için gerekli adımlar atıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi ise uyuşturucu madde bağımlılığına ve narkotik suçlarla mücadelede önemine dikkat çekti. Bilgilendirici sunumlar yapılarak, toplumun bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Yeşilay Derneği ise uyuşturucuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında detaylı bilgiler verdi. Bu merkez, bağımlılıkla mücadelede önemli bir destek noktası olarak öne çıkıyor.

Etkinlik, uyuşturucu ve tütün bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, etkinlik kapsamında yapılan açıklamalar ve sunumlar oldukça etkileyiciydi.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir