11 Ekim 2024

Vali Ali Hamza Pehlivan, Spor Okullarının Açılış Törenine Katıldı

By haberyaz Haz27,2024

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Vali Pehlivan, gençlerimizle bir araya gelmenin heyecan verici olduğunu belirtti. Gençlerimizin başarılarının İlimizin ve ülkemizin başarısı olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, bu başarıların Türkiye’nin gelecekte daha iyi noktalara ulaşmasının habercisi olduğunu ifade etti.

Vali Pehlivan, sporun zihinsel ve fiziksel gelişime olumlu katkılar sağladığını söyleyerek, gençlerimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirmenin önemine değindi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle yapılan yetenek taramasıyla gençlerin spor branşlarını tanıyıp yeteneklerini keşfettiklerini belirten Vali Pehlivan, bu sayede ulaşılan başarılı sonuçlara dikkat çekti.

Vali Pehlivan, Mersin’deki spor faaliyetlerinin her geçen gün arttığını ve yeni yatırımların yapıldığını vurgulayarak, spor tesislerinin dolu dolu kullanılması için çaba harcadıklarını dile getirdi. Ayrıca engelli kardeşlerimiz için de önemli bir adım attıklarını belirten Vali Pehlivan, Engelsiz Gençlik Merkezi’nin tamamlandığını ve yakın bir zamanda açılışının yapılacağını söyledi.

Vali Pehlivan, yaz okullarının, spor okullarının ve engelsiz spor okullarının başarılı geçmesini dileyerek, gençlere ve çocuklara başarılarını ve ailelerine de desteklerinden dolayı teşekkür etti. Törenin ardından sporcular çeşitli gösteriler sergilerken, başarılı olan sporculara da ödüller takdim edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları uygulaması kapsamında, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Boks, Jimnastik, Eskrim, Curling, Futbol, Geleneksel Türk Okçuluğu, Geleneksel Spor Dalları, Güreş, Halkoyunları, Halter, Hentbol, Hokey, Judo, Karate, Kick Boks, Kayak, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Oryantiring, Özel Sporcular, Ragbi, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 35 farklı branşta faaliyet gösterilecektir.

Programa, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl spor dalı temsilcileri, antrenörler, sporcular ve aileler katıldı.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir