12 Ekim 2024

İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA’dan Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

By haberyaz Haz27,2024

Sevgili İzmitliler, Değerli Dostlar;

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü büyük bir heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Anadolu’nun işgal edildiği dönemde, Aziz Milletimizin kararlılığı, fedakarlığı ve kahramanlığıyla yazılan Kurtuluş Mücadelesi, İzmit’in de işgal edildiği dönemde büyük bir öneme sahipti. Kahramanlarımız Kara Fatma, İpsiz Recep, Ahmet Fuat, Yahya Kaptan ve daha birçok isimsiz kahramanın mücadelesi sonucunda, 28 Haziran 1921 tarihinde İzmit düşman işgalinden kurtarıldı.

Bugün, atalarımızın bu topraklarda asil kanlarıyla vatan yaptıkları gerçeğiyle gurur duyuyoruz. “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” anlayışıyla birleşen bir millet olarak, birlik ve beraberlik içinde her türlü saldırıyı bertaraf etme gücümüzle daha da güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için çalışıyor, aydınlık yarınlara doğru ilerliyoruz.

Herkes bilmelidir ki; bu milletin istiklali ve istikbali için düşmanlık planları kuran her kimse, hezimete uğramaya mahkumdur. İzmit’in kurtuluşunun 99. yıldönümünde, Milli Kurtuluş Mücadelemizin Lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Bu mesajımızı, cepheden cepheye koşanlara, “Ya istiklal ya ölüm” anlayışıyla şehadete yürüyenlere, vatanımızı işgal etmek isteyen düşmanlara karşı mücadele edenlere, Mehmetlere, Zeynep’lere, analara, ninelere, dedelere, babalara, İpsiz Recep ve diğer isimsiz kahramanlara, şehitlerimize ve gazilerimize, vatanımızı bizlere vatan yapanlara selam olsun.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun, yarınlarımız aydınlık olsun. 28 Haziran İzmit’in Kurtuluş Yıldönümü Kutlu Olsun.

Related Post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir